top of page
Obrázek autoraPavel Krejčí

Svoboda je živel a my jsme moře...



Přijde doba, kdy nám vše bude připadat ztracené, to vím již dnes moc dobře. Budeme stát sami proti děsivé a mocné přesile. Pamatujte si, že svoboda je pouze čistá idea. Vzniká spontánně a nikoliv na povel. Občanský odpor, náhodné protesty, osobní vzpoury, odmítání nesmyslných příkazů, akty osobní statečnosti vznikají nezávisle na těch ostatních. Svoboda je živel a my jsme jako moře, které když se rozbouří, dovede smést všechny hráze. Nebojte se, nejste v tom sami. Existují celé armády a prapory jednotlivců, kteří často ještě ani netuší, že již vlastně bojují za naši věc.


Pamatujte, že přední linie povstání a občanského odporu je všude kolem nás, na každém rohu, všude kolem nich, a že i ta nejmenší vzpoura tu linii posunuje směrem k vítězství. Každý i kdyby sebemenší akt statečnosti a občanské odhodlanosti, je jako kapka, které když se spojí, dokáží společně vytvořit mocné vlny, před kterými nic neobstojí. A pamatujte i na toto. Globální impérium se drží své nadvlády tak zoufale, protože není přirozená a nemá pevné základy. Tyranie si žádá neustálou péči a energii. Drobí se, rozpadá se, a ti co ji drží naživu, se ji budou vždy snažit znovu postavit na nohy nebo ji dokonce vzkřísit z mrtvých.


Autoritářství je i přes svůj nabubřelý vzhled ve skutečnosti křehké. Útlak je jen projevem strachu. Vězte, že jednou nadejde den, kdy se stoly otočí, vlajky začnou opět vlát a nakonec všechny tyto šarvátky a akty odporu prolomí jako mocný příboj hráze tohoto impéria, ve kterém jeho architektura moci utone. Jedna jediná kapka rozhodne, stejně tak jako jeden jediný kamínek může s sebou strhnout lavinu. Buďte stateční, nevzdávejte se a bojujte 🌊🌊🌊

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page