top of page
Obrázek autoraPavel Krejčí

Oficiální program Občanského hnutí


Tak a je to venku přátelé! Na programu Občanského hnutí jsme pracovali dlouho a věnovali jsme mu moře času a práce. Program má celkem 78 stran, toto je pouze přehled programových okruhů a jednotlivých programových bodů.


Vážení přátelé a příznivci Občanského hnutí. Členská základna po půl roce jednání rozhodla o finální podobě politického programu, kdy v několika kolech projednávala ve spolupráci s veřejností jeho prvotní, průběžné i konečné znění.


Tento program byl sestaven ke dni 2. června 2021 na základě výsledného memoranda diskusního kulatého stolu pro určení oficiálního politického programu Občanského hnutí. Zároveň bylo toto memorandum také návrhem pro hlasování o jeho určení, kdy členská základna Občanského hnutí rozhodla o jeho přijetí a definitivně jej schválila hlasováním v rámci Národního sněmu konaného dne 3. června 2021. Nyní byl program aktualizován, upraven pro finální prezentaci a nyní již můžete shlédnout jeho finální podobu.


Politický program Občanského hnutí není definitivní a očekává se jeho neustálý vývoj. Zapojit se do jeho vývoje může každý člen občanského hnutí, stejně tak jako externí odborníci či laická veřejnost. Líbí se vám naše programová teze a program samotný? Rádi byste se zapojili a stali se členy našeho hnutí? Neváhejte a rozšiřte naše členské řady!


Memorandum bylo sestaveno na základě poznatků vzešlých ze závěrů kulatého stolu uspořádaného pro získání základní představy o programu OH, které bylo sestaveno pro určení základní programové teze a základního rámce představ členů Občanského hnutí.


Tento program byl sestaven na základě dříve bodů vybraných bodů a dále na základě poznatků ze všeobecné diskuse a obhajoby jednotlivých programových bodů. Tato verze programu je výsledkem jednání druhého kulatého stolu zorganizovaného pro účel vytvoření kompletní programové teze, vize a obhajoby jednotlivých programových bodů. Obhajující studie pro jednotlivé body programu budeme postupně zveřejňovat.


Na programu Občanského hnutí pracovalo přes dvacet kolegů, věnovali jsme se této práci společně, dlouho a věnovali jsme mu moře času, práce a píle. Program má celkem 78 stran, toto je pouze přehled programových okruhů a jednotlivých programových bodů.


Kompletní program a jednotlivé programové teze najdete v Memorandu KS pro Oficiální program OH.


Stručnou verzi Programu Občanského hnutí si můžete prohlédnout zde:














861 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page