top of page

Na Mělník se sjeli rodiče ze všech koutů ČR


Raptor-TV.cz živě, kamera Jan Dolens


Na Mělník se sjeli rodiče ze všech koutů České republiky!


Jste úžasní a my děkujeme, že hlas nás všech sílí a že jsme v záměru, ochránit naše děti a pro naše děti ochránit naši zem, jednotní!

Bylo to dnes poznat.

Zaplnili jsme celé mělnické Náměstí Míru!


I když policie se na tuto akci velmi připravovala, i když předem probíhalo dvojí jednání o průběhu a upozorňování organizátora Aleše Svobody, za Občanské hnutí, na možné až tří milionové sankce, nezalekli jsme se.

Již není totiž čeho!


Již jsme jako společnost na hraně našich životů, pokud chceme opravdu žít a žít ve svobodné zemi, a není již cesty zpět ani stranou z našeho odhodlání si naši zem a svobodu nenechat vzít!

Víme to my, víte to vy.

Jsme tu spolu.

My, dcery a synové našich moudrých předků, kteří mnozí položili svůj život za ten náš. My nemůžeme jejich odkaz a jejich boj za svobodu nechat pošlapat!


I když přímo na náměstí před zahájením této akce probíhaly domluvy policistů k nutnosti zachovávat opatření, k nutnosti nosit roušky a upozorňování na možný postup až zadržování osob při neuposlechnutí, ani na vteřinu nás nenapadlo nepokračovat.

Svobodu musíme získat zpět naší odvahou!


Téměř hned v počátku po zahájení akce se dostavil tajemník úřadu města a domáhal se, aby svolavatel upozornil na nutnost dodržení opatření všemi. Následně se 2x uzmul slova a svými slovy shromáždění ukončil.

Ale co to znamenalo pro nás?

Splnil svoji povinnost z role, kterou zastává.

To lze jistě respektovat a také se stalo.

Ale nikdo ze shromážděných lidí to necítil jako oprávněné, vzhledem k důvodům našeho setkání, a tak spontánně akce probíhala dál.


Na neadekvátní zásah policie a vyprovokovanou akci přišla mohutná reakce formou postavení se proti páchaným příkořím a navíc energie moudrých a vědomých rodičů způsobila, že jsme se nenechali dále vyprovokovat, ale zůstali jsme silní!

Provokace nezůstala bez odezvy, ale odezva byla jiná, než zná policie z dřívějších akcí.

My jsme se nepřišli bít.

My jsme přišli ukázat sílu našich srdcí a lásku k našim dětem.


Tolik odvahy a tolik síly je v nás, když víme, o co usilujeme a proč jsme zde.


A tak děkujeme všem vám, kteří jste přišli a všem úžasným řečníkům, kteří mluvili ze srdce a že všichni máme stejný záměr - svobodu a zdraví lidí a blahobyt naší země.


Občanské hnutí je platformou pro všechny, kteří ví, jak chtějí žít, chápu odpovědnost za svůj život a umí svou vůli a vizi projevit.

Tvoříme společně, tvoříme s Občanským hnutím!



Aleš Svoboda reagoval na reportáže Mělnického deníku a CNN

"Musím reagovat na naprosto lživé a nepravdivé informace o Mělnickém protestu, konkrétně v těchto dvou médiích. V reportáži iPrima jsme byli označeni za bandu snad i anarchistů, kteří ihned poté co byla demonstrace po několika minutách!!! rozpuštěna se vydalo do Mratína za p.Hamáčkem, kde na ně čirou náhodou čekalo komando těžkooděnců. Takže nás de facto, nás rodiče nazvali radikály. Toť vše ze zpráv TV Prima. Nějak také zapomněli odvysílat můj rozhovor s jejich reportérkou, který jsem točil těsně před akcí. Holt nemohou si dovolit odvysílat pravdu. A článek v Mělnickém deníku? Tak to tedy materiál. Jak si mohou novináři něco takového vůbec dovolit napsat. To nemají svědomí? Asi ne. Zaprodanci totality. Ten článek je naprosto lživý. Vy, co jste tam byli víte jak to bylo a kolik nás tam bylo. Ale oni nechtějí aby to viděl zbytek národa. To je důkaz toho, že se nás bojí. Bojí se nás tak strašně moc, že na naprosto poklidnou demonstraci pošlou proti maminkám, tátům, dětem 300 těžkooděnců. Vrtulník. Kde to jsme. Hamáčky, ty vole jeden. Už se těším až na tebe dojde. My se tě nebojíme. Ty se bojíš nás. A máš proč. Mělník byl jen semínko, budou další a další a lidé se probouzejí a přidávají. Vládo, vy víte, že Vám teče do bot, balte kufry, dlouho tu nebudete. Národ povstal a na světě nebude místo, kam by jste se před námi schovali. Na shledanou v Brně. Videa a fotky jsou na mém profilu." - Aleš Svoboda.

Soudruh Hamáček ukazoval zuby, ale rodičové ukázali odhodlání. Žádný zásah však vůbec nebyl potřeba. Demonstrace se nesla v duchu přátelské pohody a jsme přesvědčeni, že bychom to bez újmy zvládli i bez policie. Nakonec policisté raději před tlakem nazlobených maminek a tatínků ustoupili a schovali se do zásahových vozů. Za to jsme jim pak poděkovali jednohlasným "HOŠI DĚKUJEM"



Na akci v Mělníku promluvili naši zástupci a vítaní hosté


Aleš Svoboda - organizátor, aktivista, naštvaný táta, zástupce OH Jiří Machač - regionální manažer OH pro Jižní Čechy, otec 4 dětí Klauda Kryšpín - bubeník skupiny Pražský Výběr

Libor Máča Matejčik - kytarista skupiny Motorband Vladimír Kadlec - pedagog, mistr světa v benchpressu, regionální manažer OH Praha

David Tesař - aktivista - Manifest Martin Bohuslav - pedagog, biolog, chemik, regionální manažer OH Vysočina Michal Jurnečka - stavby vedoucí, aktivista, regionální manažer OH jižní Morava Štěpán Svoboda - syn aktivisty Aleše Svobody Jan Kmoch - fotbalový trenér ........... a další hosté.


Všem hostům za jejich účast velice děkujeme a věříme, že se brzy opět potkáme na pódiu!


Regionální manažer Občanského hnutí Michal Jurnečka se vyjádřil k akci stroze a hlavně proto aby vás pozval na další, následující akci OH:

Občané. Rodiče. Lidé. Dnešní Mělník byl epický a všichni jste byli naprosto úžasný. Děkuji vám od srdce. Dovolte mi prosím, vás všechny, z pozice hlavního organizátora, osobně pozval na další shromáždění na stejné téma, tentokrát na Moravě. Příští neděli 25.4 od 14.00 se sejdeme znovu. Tentokrát v Moravské metropoli v Brně na Zelném Trhu. Všichni jste srdečně zváni a věřím, že nás bude minimálně stejný počet, jako dnes v Mělníku. Tímto chci vyseknout poklonu Aleš Svoboda a Občanské hnutí za dnešní akci. Má to smysl. Musíme dát jasně najevo svůj nesouhlas. S úctou a Pokorou Michal Jurnečka


DEMONSTRACE 25.4 od 14.00 - BRNO - ZELNÝ TRH - DOST POKUSŮ NA NAŠICH DĚTECH VOL. 2


Na Mělník včera dorazily i dámy v sedle přestrojené za Blanické rytíře a velká bojovnice za práva zvířat, a za obživu koní v době covidové, paní Iva Rosická. Děkujeme za jejich účast i za účast čtyřnohých přátel, které dámy vytáhly na projížďku mezi nás. Děkujeme všem občanům, kteří naši akci přišli podpořit, za to že se v hojném počtu podepsali pod naše petice,


  1. Manažerka Občanského hnutí Pavla Marková se po skončení akce vyjádřila takto:

Děkuji všem, kteří dnes přišli na Mělník projevit, jakou budoucnost chceme pro naše deti! Děkuji všem, kteří promluvili na ochranu našich dětí. Děkuji všem, jak jsme společně dokázali svým vyzařováním a naladěním vytvořit tak silnou spolupracující energii, spojili naše srdce a ukázali jsme příklad, že v čistotě našich záměrů, v čistotě našich srdcí, s láskou k našim dětem a k naší zemi umíme říci, jak chceme žít. Tleskám nám všem, kteří jsme ukázali svým postojem, že se nenecháme umlčet Reakce celého shromáždění na pokusy o rozpuštění akce byla naprosto jasná a duchaplná, reakce na policejní provokace skrze ignoraci a návrat k našemu záměru byla tak dokonalá, že policistům nezbývalo než odejít. My nehrajeme jejich hru. My tvoříme! My nyní se ujímáme řízení a píšeme pravidla hry. Víme, jak chceme žít. Víme, jaký svět tu chceme vytvořit pro naše děti. Hluboce se klaním před každým, kdo dnes přišel a tuto energii pomohl vytvořit. Bylo mi ctí být součástí! - Pavla Marková


Předseda Občanského hnutí Pavel Krejčí se k akci vyjádřil takto:

Děkuji všem kdo se podíleli na přípravě akce, zejména děkuji členům organizačního týmu Občanského hnutí, zejména Aleši Svobodovi a našim váženým hostům, kteří promluvili na pódiu. Děkuji všem kdo se zapojili do organické propagace, všem skupinám a organizacím či iniciativám, které se k akci připojily, za zapůjčení pódia, za to jak jste se všichni zapojili do sdílení akce. V první a poslední řadě však děkuji všem účastníkům, rodičům, tatínkům a maminkám, kteří se rozhodli bojovat za své děti, za neústupnost a za bojovného ducha, se kterým za námi do Mělníka dorazili. Začali jsme tažení, které dotáhneme i do zdárného konce! Dnes jsme zabojovali společně na Mělníku, příště se uvidíme v Brně 25. dubna na Zelném trhu a završíme toto tažení v Praze na Letné 1. května!



1 474 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page