top of page
Obrázek autoraGladio marketing

Mimořádná zpráva ke stavu protistátních žalob Občanského hnutí



Mimořádná zpráva ke stavu žalob v České republice v oblasti protiústavního, diskriminačního testování na přítomnost coronaviru a žalob připravovaných za Občanské hnutí


Vážení členové a příznivci Občanského hnutí,


v březnu jsme vyhlásili, že bychom se společně s vámi chtěli také zapojit do právního boje za záchranu ústavních práv a svobod. Situace se od té doby vyvinula a vzhledem k situaci jsme se rozhodli vás blíže seznámit se stavem věcí.


Rádi bychom vás informovali o výsledcích intenzivních jednání s právními poradci Občanského hnutí, která probíhala v posledních měsících.

Žaloba, kterou jsme chtěli podávat s oním konkrétním zacílením - proti plošnému a povinnému testování na Covid-19, zacílení, které jste v předchozí anketě sami vybrali, je již podána v několika provedeních řadou předních právníků.

Dle slov našich právních poradců, žalovat stejné téma znovu nemá význam, nejednalo by se o efektivní ani racionální postup. Spíše by se jednalo v této fázi o plýtvání finančními prostředky a společnou energií. Právníci, se kterými jsme na toto konkrétní téma spojili, nám oznámili, že všechna možná témata související s testováním jsou v zásadě v současné době žalobami již dobře pokryta.

V některých případech již bylo rozhodováno, v některých případech se čeká na jednání a rozhodnutí soudů.

Účel, pro který jsme uskutečnili veřejnou sbírku, byl již tedy v podstatě splněn, aniž bychom museli využít dané prostředky. Domníváme se, že je nutné nyní uvažovat s ohledem na prostředky každého z nás kdo přispěli na tento účel obezřetně a nekonat za každou cenu činnost jen pro činnost samotnou, zvláště když by to nemělo pravděpodobně žádný přínos. Nechceme se soudit jen proto abychom vykazovali jakousi činnost, bylo by to mrhání časem a vašimi finančními prostředky. Stále pokračujeme ve vyvíjení smysluplné činnosti tímto směrem, ale finanční prostředky na daný cíl nebylo ve výsledku potřeba vůbec využít a proto vám tyto ušetřené prostředky s díky vracíme. Všem dárcům, kteří přispěli na žalobu posíláme peníze zpět.

Vážíme si vašeho zapojení a věříme, že každý z vás bude nyní dále dění sledovat a pokud budete cítit potřebu ve svém konání za záchranu práv a svobod v České republice pokračovat, věříme, že se tak opět učiníte. Dění intenzivně sledujeme a jakmile dojde k dosažení nějakých výsledků, budeme vás informovat o vývoji právních kauz v dané oblasti. Stále se věnujeme naší hlavní činnosti a to je budování platformy zcela nového systému správy veřejných záležitostí - systému jak mohou lidé konkrétně, lokálně i celospolečensky, projevit svou vůli a občanskou odpovědnost.

Stále hledáme nové cesty pro dosahování skutečných společenských změn aktuálně i v dlouhodobém časovém horizontu.


Děkujeme všem kdo se zapojili a zapojují do společného úsilí.


Za OBČANSKÉ HNUTÍ Pavel Krejčí - předseda a Pavel Mašek - místopředseda.

342 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page