top of page

Jiří Černohorský předal memorandum ministru zdravotnictví


Jiří Černohorský čte memorandum občanů adresované ministru zdravotnictví


Příznivci Občanského hnutí se rozhodli podpořit Jiřího Černohorského při předání občanského memoranda ministrovi zdravotnictví České republiky.


Uspořádali jsme Pochod za svobodu, který se konal dne 25. 11. 2020. Sešli jsme se ve 12:00 na Václavském náměstí „pod koněm“ a vyrazili pochodem k budově Ministerstva zdravotnictví na Palacké náměstí, kde jsme předali memorandum ministru zdravotnictví MUDr. Janu Blatnému, Ph.D.


Jiří Černohorský pozval příznivce a spoluobčany těmito slovy:


„Dne 25.11.2020, tedy ve středu, se my, co víme, co je naší svatou povinností, sejdeme u sochy svatého Václava, a to v čase 12:00, a vydáme se na pochod - za naše práva, na obranu našich seniorů a našich dětí, na obranu naší země!“


SRAZ: Václavské náměstí 12:00 - trasa: Václavské náměstí Můstek, dále ulicemi 28.Října - Národní třída - Masarykovo nábřeží - Rašínovo nábřeží na Palackého náměstí, před naše ministerstvo zdravotnictví, tam předáme našemu zaměstnanci - MUDr. Janu Blatnému, Ph.D. naše požadavky formou memoranda.


Již není možné nadále mlčet a nekonat!


A proto vyzýváme lid České republiky k jednotě, k občanskému odporu na základě článku 23 LISTINY ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD!


Občané mají právo (POVINNOST) postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny! - čl.23

JEDEN ZA VŠECHNY, VŠICHNI ZA JEDNOHO!


Dovolte nám, prosím, všem objasnit, proč se v záhlaví nepíše Občanské memorandum, ale "Memorandum z.s. (zapsaného spolku) Čest, Svoboda, Respekt".


Je tomu tak z prostého důvodu – že se zajisté, tak jako vždy, určitě najdou „občané“, kteří s tímto naším počínáním nesouhlasí, a tedy nemůžeme hovořit za všechny občany České republiky, ale pouze za část občanů, z tohoto důvodu je tedy naše občanské memorandum zastoupené spolkem Č.S.R.


Za Občanské hnutí nemohlo být zatím memorandum podáno, jelikož OH dejure stále neexistuje, ačkoliv se na jeho oficialitě usilovně pracuje. Díky spoluobčanům, kteří nejen přišli podpořit J.Č., ale přitom i podepsali naši Petici za vznik Občanského hnutí, jsme opět o krok blíže k jeho založení.








326 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page