top of page

Cesty Pavla Maška za občany České republiky - 1. díl - Paní Iva a její koně




V dnešním úvodním dílu seriálu „Cesty Pavla Maška za občany České republiky“ jsme navštívili obec Řisuty ve Středočeském kraji, kde žije se svými koňmi a oslíkem paní Iva Rosická. Jistě si ji mnoho z Vás pamatuje z pochodů a demonstrací jako srdečnou ženu s červeným kloboukem a puntíkatým koněm Dalmatýnkem oděným do české národní vlajky, jak společně bojují za všechny koně a zvířata, kteří se dostali kvůli koronaviru, vládním nařízením či zákazům do finančních problémů, kdy majitelé nemají prostředky ani na krmení.

Krom toho se také potýká s dalšími složitostmi, které ztěžují její péči o zvířata. Například různé neziskové organizace bojující za práva zvířat. Tyto organizace využívají záběry a fotografie zneužívání zvířat z jiných částí světa a následně rozjíždí celosvětové masové akce, během kterých tyto záběry chybně interpretují zavádějícím způsobem. A ačkoli disponující nemalými finančními prostředky, namísto pomoci a podpory a zaměření pozornosti na skutečně týraná zvířata se naopak velmi tvrdě angažují v boji proti všem chovatelům bez výjimky. Jediné, s čím se s nimi paní Iva shodne, je heslo "Kůň není stroj". Sama říká: „Kůň se nedá zavřít do garáže a za půl roku oprášit. Je to náš parťák a člen rodiny, vyžaduje neustálou pozornost a péči. Koně mají duši, milujeme je a vždy se snažíme jim dát to nejlepší“.



Naše návštěva nás přesvědčila, že se paní Iva o svá zvířata stará velmi dobře, což můžete vidět i Vy v našem videu.

Přeji krásné vánoční svátky, zdraví a lásku Vám i Vašim rodinám. Již brzy za Vámi opět přijdeme s dalšími lidskými osudy.



Za Občanské Hnutí - Praha Pavel Mašek



Přikládáme odkaz na petici, o které se paní Iva Rosická zmiňuje ve videu:




297 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page